Wijzig Record
Rudolf de Wit
Adresgegevens:
Tamanacostraat 35
Curaçao

Contactgegevens:
Telefoon: 737-1032

Website: www.rudolfdewit.com/wieisrudolf.html


Gemiddelde waardering:

Geef uw mening


Rudolf E. de Wit, geboren op Curaçao op 7 September 1953, behaalde zijn H.A.V.O. in 1973 aan het Maria Immaculata lyceum. In 1973 vertrok hij naar Nederland voor de studie fysiotherapie. In 1978 studeerde hij af aan de Haagsche Academie voor Lichamelijke Opvoeding afd. Fysiotherapie, als fysiotherapeut.

Van 1978 tot 1980 werkte hij als fysiotherapeut in de particuliere praktijk in Centro Medico Aesculapius, bij de fysiotherapeut Huub Haddocks.
Ontevreden met de behaalde resultaten bij de patiënten als fysiotherapeut, besloot hij terug te keren naar Nederland voor de studie in de Natuurgeneeswijze. In 1980 begon hij aan de studie acupunctuur aan de Anglo Dutch College for Acupuncture in Haarlem.
Hij behaalde zijn titel ‘Licentiaat Acupunctuur’ in 1982. In dezelfde periode volgde hij cursussen in de homeopathie bij V.S.M. , fytotherapie bij dokter Alfred Vogel, de manuele technieken bij Dr. Bourdiol en was hij werkzaam in de Kliniek voor Natuurgeneeswijze in Maastricht bij dr. Roy Martina.

In 1982 startte hij met de eerste kliniek voor natuurgeneeswijze ‘I.N.O.M.A.’ (Institute for Natural & Oriental Medicine Antilles) op Curaçao.
In mei 1986 slaagde hij ‘Cum Laude’, met zijn scriptie over Aids, als “Bachelor in Acupuncture”.

Gedurende de jaren in Nederland heeft hij zich verdiept in verschillende vormen van Natuurgeneeswijze zoals: Manuele technieken volgens Dr. Bourdiol, Homeopathie, Fytotherapie, Voetreflexologie, Touch for Health, Electro-acupunctuur, Kleurentherapie, Schoonheidsbehandelingen met acupunctuur, Acupunctuuranesthesie en de Meridiaantherapie.

In 1991 tot 1998 was hij directeur van het sportcentrum ‘Sundance Health & Fitness Center’.
Hij is de medeoprichter geweest van de Antilliaanse Vereniging voor Natuurgeneeswijze, waarvan hij het voorzitterschap heeft vervuld gedurende de eerste twee jaren na oprichting (1998, 1999).

Rudolf de Wit was van 1985 tot 1995 actief lid van de service club Kiwanis Club of Piscadera, waar hij 2 jaren de functie van voorzitter heeft bekleed. “In een service club zoals de Kiwanis Club voel je je meer mens, omdat je daar de kans krijgt om zoveel te doen voor je medemens. En dat is waar het om gaat in dit leven”.

Bij de Joint Service Clubs (in deze club zitten vertegenwoordigers van o.a. de Lions Club, Rotary Club, Round Table, Tafelronde, Jaycees en de Kiwanis Club) is hij 2 jaren voorzitter geweest, waar hij zich heeft ingezet voor het project ‘Palabra di Siman’.

Gedurende 16 jaren heeft hij een rubriek, over natuurlijke gezondheid, verzorgd in de Ñapa (Amigoe). Deze rubriek is wederom gestart in september 2002, maar in augustus 2003 gestopt. Rudolf zal zich nu intensief bezighouden met zijn wekelijkse televisieprogramma 'Dos Mundu Diferente' (Twee Verschillende Werelden).

In 1989-1999 was hij de presentator van het bekende radioprogramma ‘Bida i un Tiki Mas’, dat wekelijks te beluisteren was op Laser 101.

In 2000–2002 heeft hij zich voor verdere specialisatie in Nederland gevestigd. Hij is in deze periode directeur geweest van The Anglo-Dutch Institute for Oriental Medicine, begeleide stagiaires, gaf les aan bovengenoemde opleiding en was lid van de examencommissie.
Deze opleiding wordt erkend door alle grote verenigingen in Nederland en Europa.
In dezelfde periode in Nederland is hij directielid geweest van een multidisciplinair behandelcentrum ‘Duinlust’.

In september 2002 (na terugkeer uit Nederland) herstartte hij zijn werkzaamheden op Curaçao onder de naam ‘Klinika De Wit’.
Rudolf geeft cursussen in Gezonde Voeding, Drukpuntmassage, Kruidenleer, Geheugenkracht en Lichaamstaal.

Eind 2003 verwacht hij zijn tweede boek te publiceren over de gezondheid en alternatieve geneeswijze. Zijn eerste boek 'Alloch Toontje Lager' is verkrijgbaar in de boekhandels in Nederland en op Curaçao.

Levensdoel: “Mensen gelukkig en gezond maken, genieten van dit leven en tijdens dit uitbundig genieten, je medemens, vriendschappen de mogelijkheid te geven hierin te delen!”

Openingstijden
Betaalwijze

Rating & review