Wijzig Record
Restaurant Pop’s Place
Adresgegevens:
Caracasbaai
Curaçao

Contactgegevens:
Telefoon: 747 66 88


Gemiddelde waardering:

Geef uw mening


Pop’s Place | een stukje heerlijk Curacao

Aan het einde van de Caracasbaai zit Pop’s Place. Een gezellig strandtaverne gehuld in vrolijke kleuren, met een lekker klinkende naam en een uitstekende lokale menukaart. Ooit begonnen met een container aan het strand zonder water of stroom is Pop’s Place inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig restaurant met als allerbeste specialiteit, de gastvrouw zelf. Elf jaar geleden begon de Curaçaose Poppy Josefina [1954] aan dit horeca-avontuur en voorlopig is ze nog niet van plan daarmee te stoppen. Stukje bij stukje bouwde ze uit tot een onderneming, die veertien mensen van een inkomen voorziet. Ze heeft nog altijd zichtbaar plezier in haar werk. Cpost sprak met de vrouw die haar vaste klanten ‘mi yunan’ [mijn kinderen] noemt en vroeg naar haar geheim. “Ik houd van mensen. Maar men moet me geen ‘grapjes’ flikken. Daar houd ik niet van. Gedraag je, houd je aan de regels. Ik houd de zaak strak in de gaten. Geen bochincha hier.”

Niet alleen in de keuken zwaait ze de scepter, Poppy is overal en druk met alles. Een zakenvrouw, die enkel de lagere school afmaakte, maar voorzien is met een goed verstand en een talent voor weten wat lekker is. “Ik heb ze hier allemaal al gehad. De koks van de grote hotels. Ze zien dat de borden leeg gaan. Ze willen mijn recepten weten. Dan lach ik en zeg: dat kost je dan 150 gulden per minuut dat ik praat. Mijn recepten krijgen ze niet. Ben je gek!”

Ook steeds meer toeristen weten Pop’s Place te vinden. Het is er heerlijk toeven met uitzicht op de baai. “Als ik dood ben, wil ik hier begraven worden”, vertelt Poppy, “En dan hoop ik dat andere Curaçaose vrouwen er wat van geleerd hebben. Wij kunnen het zelf. Als we maar willen. We moeten een droom hebben. En daarvoor werken. Denk je dat ik het niet moeilijk heb gehad? Echt wel! Maar ik geloof in wat ik doe. En dat heeft me gebracht waar ik nu ben.”
Anthony, één van haar drie kinderen, is op Curaçao wanneer Cpost Pop’s Place bezoekt. Zichtbaar trots is hij op zijn moeder. Na het interview poseren ze samen, terwijl er ter plaatse een facebookstrategie wordt bedacht. Want vooruitgaan daar gaat het om.

Openingstijden Maandag: 11:00 - 21:00
Woensdag: 11:00 - 21:00
Donderdag: 11:00 - 21:00
Vrijdag: 11:00 - 23:00
Zaterdag: 11:00 - 21:00
Zondag: 11:00 - 21:00
Betaalwijze

Rating & review