Wijzig Record
Mermaid Boat Trips
Adresgegevens:
Spaanse water
Curaçao

Contactgegevens:
Telefoon: 560 1530

Website: www.mermaidboattrips.com/nl/


Gemiddelde waardering:

Geef uw mening


Ver weg van de drukte van Punda en Otrobanda op Curaçao, ligt een eiland met witte zandstranden, kristalhelder water, een schitterend koraalrif dat bewoond wordt door oogverblindende flora en fauna, een waar mekka voor duikers, snorkelaars en zonaanbidders.

Klein Curaçao ligt zo'n 25 kilometer van het zuidoostelijke puntje van het "grote" Curaçao, twee uur varen vanaf Spanish Water. De Mermaid, een stevig en zeewaardig schip, ligt op u te wachten aan de kade van de Fisherman's Pier, en vaart elke woensdag, vrijdag en zondag ochtend om 6:45. Drie keer per week neemt de Mermaid zo'n zestig personen mee naar Klein Curaçao voor een onvergetelijke dag.

Wanneer u aan boord gaat van de Mermaid, wacht u de hartelijke ontvangst van Kapitein Cor met een kopje thee of koffie. De sfeer aan boord is prima en u zult zich direct thuis voelen.

Als de Mermaid uitvaart, zet het schip koers langs de onherbergzame zuidkust van Curaçao, waar Fuik, Duivelsklip en Oostpunt deel uitmaken van een wildreservaat. Soms zwemmen de dolfijnen mee met het schip. En als de Mermaid het zuidwestelijke punt eenmaal voorbij is, verandert Kapitein Cor van koers en vaart op Klein Curaçao aan.

In de verte kunt u de vuurtoren van Klein Curaçao en het scheepswrak al zien liggen. Als de de Mermaid de kust nadert komen de kleine hutten in zicht, die door de lokale vissers worden gebruikt. Maar het zijn vooral de eindeloze witte stranden die in het oog springen en klaarliggen om door u te worden ontdekt.

Eenmaal voor anker, oefent het turquoise gekleurde, kristalheldere water een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit en neemt iedereen die wil een duik. Een wandeling langs het strand of naar de historische vuurtoren. Mooie schelpen zoeken langs de branding of gewoon lekker in een comfortabele strandstoel genieten van de zon.

De Mermaid heeft als enige een echt strandhuis op Klein Curaçao. Met een overdekte patio met picknick tafels en gekoelde drankjes zit je er heerlijk uit de zon. De toiletten zijn keurig en goed onderhouden. De Mermaid biedt alle faciliteiten die u nodig heeft voor een onvergetelijke dag aan het strand.

Voor snorkelaars en duikers heeft Klein Curaçao een heleboel te bieden. Koraalformaties, een verticale helling en verschillende onderwatergrotten. De Mermaid en haar bemanning bieden de mogelijkheid om 's ochtends en 's middags te duiken. Vanaf een rubberboot kunnen duikers het noordelijke en zuidelijke punt van het eiland exploreren.

Tussen de middag wacht een uitstekend buffet waar u zich te goed kunt doen aan perfect geprepareerde kip en karbonades, salades en fruit. Er is bier, wijn, vruchtensappen en frisdrank.

Openingstijden
Betaalwijze

Rating & review

Paul waardeert dit met 4 sterren en zei op 22 juli 2014:

Ik kom al jaren op Curaçao en nooit de tijd of zin gehad om een keer naar Klein-Curaçao te gaan. Tot nu dan er een uitnodiging lag van vrienden. De keuze viel op de Mermaid en dat bleek een hele goede keuze. De Mermaid vertrekt in de ochtend tegen zeven uur en krap twee uur later wordt het ontbijt geserveerd in een eigen soort mini-dorpje met palapa's, stoelen, ligbedden, zitbanken, een keuken en sanitaire voorzieningen. Om half een volgt de uitgebreide BBQ met salades, kip, spare-ribs, hamburgers, vers fruit. Ondertussen zwemmen, wandelen, liggen, lezen en drankjes pakken. Tegen een uur of vier weer terug. En allemaal vlot en soepel geregeld met aardige medewerkers. Echt een top-uitje met een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding. Aanrader!