Wijzig Record
Landhuis Daniel Restaurant
Adresgegevens:
Weg naar Westpunt z/n
Curaçao

Contactgegevens:
Telefoon: 864-8400
Fax: 864-7284
Website: www.landhuisdaniel.com/Dutch/index.html


Gemiddelde waardering:

Geef uw mening


Het Landhuis Daniel is een van de oudste van Curacao(1700) en is prachtig gelegen aan de Weg naar Westpunt.
Het landhuis is na een grondige renovatie sinds een jaar of twaalf in gebruik als klein hotel, waarbij de authentieke sfeer behouden is gebleven.
Op het landgoed bevindt zich ook een restaurant, een duikschool, een zwembad met terras en een mooi onderhouden tuin met een orchideeen kwekerij.
Het Landhuis – een oase van rust - ligt midden in de grillige Curacaosche natuur. U kunt hier volledig “ontstressen” en genieten van vele soorten tropische vogels, planten en dieren.

De eigenaar en tevens chefkok Jan Francke (1953),afkomstig uit het Zeeuwse Oostkapelle, voormalig wetenschappelijk medewerker aan de afdeling biologie van de Vrije Universiteit Amsterdam, besloot een tiental jaren geleden na jaren van wetenschappelijk onderzoek zijn leven een andere koers te geven. Francke, een Bourgondiër in hart en nieren, besloot van zijn hobby en grote liefde - koken en wijnen om daarmee zijn gasten te verwennen - zijn beroep te maken. Dit leidde na wat omzwervingen naar Landhuis Daniel op Curacao, alwaar hij de mogelijkheden aantrof om zijn droom te verwezelijken.

Openingstijden
Betaalwijze Cash, Creditcards & ATM-pas

Rating & review

john waardeert dit met 4 sterren en zei op 17 mei 2013:

Het is goed zitten bij Daniel. Naast de vaste kaart die op zich goed in elkaar zit, zijn er ook allerlei lekkere specials. De bediening is vrolijk en attent. Toen wij er waren was het wel bijhoorlijk stil. Misschien dat de nieuwe competitie (karakter op coral estate)hier van invloed op is. Beide restaurants bieden globaal een zelfde soort keuken en een soortgelijke klantengroepn. Jammer, want dat verdient Daniel niet. Dus: kom op: Op naar Daniel :)
Paul waardeert dit met 4 sterren en zei op 1 november 2010:

Door een belgische chef-kok en eigenaar komen er dingen op de kaart die je ergens anders niet zo snel zult aantreffen. Zo was er nu zachtgegaard sukadevlees met een stoofpeertje en een zuurkoolstamppotje. Helemaal lekker! En vooraf een uiensoep met gegratineerde kaas erbovenop: helemaal top.