Wijzig Record
Fundashon Pro Bista
Adresgegevens:
Corrieweg 16
Curaçao

Contactgegevens:
Telefoon: 7379222 / 7374020
Fax: 7379728

Website: www.probista.com/


Gemiddelde waardering:

Geef uw mening


Fundashon Pro Bista biedt een breed pakket aan hulpverlening en diensten voor mensen met een visuele beperking, slechtzienden en mensen die blind zijn.

De naam ‘Pro Bista’ komt van ‘Problema ku Bista’, wat ‘problemen met het zicht’ betekent. De stichting Pro Bista, functioneert al 10 jaar als een professionele zorginstelling. Zij zet zich met hart en ziel in voor de integratie en zelfredzaamheid van visueel gehandicapten op Curaçao en de woon-, werk- en leefomstandig heden die hiervoor nodig zijn.

Met haar kernproducten ‘revalidatie’, ‘sociale begeleiding en ondersteuning’, ‘informatievoorziening’ en ’advisering’, uitgevoerd door een deskundige staf en toegewijde vrijwilligers, ondersteunt zij haar cliënten, adviseert zij geïnteresseerde bedrijven, instellingen en particulieren en komt zij op voor de rechten en belangen van haar doelgroep.

Het hulpaanbod van Pro Bista
- Revalidatie
- Training
- Onderzoek
- Begeleiding
- Hulpmiddeleninstructie
- Advisering
- Informatievoorziening
- Belangenbehartiging

Pro Bista beschikt over een moderne en toegankelijke bibliotheek met 712 geregistreerde titels. Boeken zijn verkrijgbaar in brailleschrift, met grotere lettertypen en op audiocassette. In lijn met de nieuwe technologische ontwikkelingen introduceert de stichting nu ook boeken op CD om het leesplezier en de kennis van haar doelgroep te vergroten.

Via uitgever Dedicon hebben cliënten ook toegang tot een zeer grote internationale collectie ingesproken boeken in meerdere talen. En in de eigen opnamestudio wordt, met toestemming van lokale schrijvers, hard gewerkt aan het inspreken van recente populaire Papiamentstalige literatuur, waardoor jonge en oude cliënten straks ook kunnen genieten van boeken in hun eigen voertaal.

Initiatief van Fundashon Pro Bista Kòrsou

Openingstijden
Betaalwijze

Rating & review