De FMA wil als koepelorganisatie een aanspreekpunt zijn dat zowel op beleidsniveau als op uitvoerend niveau activiteiten op het gebied van verslavingspreventie en verslavingszorg op Curaçao initieert, coördineert, uitvoert en uitbesteedt teneinde het welzijn in de samenleving te bevorderen.
Op eilandelijk niveau verzorgt FMA de afhandeling van verzoeken tot ondercuratelestelling t.b.v. opname met dwangopname op de afdeling Pico Plata van de Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis Dr. D.R. Capriles voor wat betreft cliënten met een dubbele diagnose. Het gaat hierbij om cliënten met zowel een verslavingsprobleem als een psychiatrisch probleem.
Voor wat betreft de bestrijding van de door chronisch verslaafden veroorzaakte overlast in met name Punda en Otrobanda, werkt de FMA nauw samen met de politie, Brasami, de beveiligingsbedrijven in de binnenstad Securitas Antias en SKS, de winkeliersverenigingen DMO en SKO.
Internationaal werkt FMA nauw samen met Stichting De Hoop uit Dordrecht. Stichting De Hoop ondersteunt de FMA bij het gebruik van het Elektronische Zorg Registratie Applicatiesysteem, een hulpmiddel bij het registreren van informatie van en over cliënten die zich bij FMA aanmelden.Daarnaast verzorgt Stichting De Hoop voor de FMA de opleiding Verslavingshulpverlening Nederlandse Antillen, die gericht is op de verschillende functies waar gekwalificeerde hulpverleners werkzaam zijn binnen de instellingen voor verslavingszorg op Curaçao.
Openingstijden | |
Betaalwijze |