Wijzig Record
Curaçao Likeurfabriek
Adresgegevens:
Saliña, Landhuis Chobolobo
Curaçao

Contactgegevens:
Telefoon: 461-3526
Fax: 461-3503

Website: www.curacaoliqueur.com/


Gemiddelde waardering:

Geef uw mening


De Chobolobo Mansion of Country Estate werd begin 19e-eeuw gebouwd. Het landhuis werd geplaatst in het midden van een 10 hectare groot perceel. De geschiedenis van het onroerend goed is redelijk vaag, maar hoogstwaarschijnlijk heeft het landhuis nooit een andere functie gehad dan als woning van rijke kooplieden te fungeren. Het ligt vlakbij Schottegat, in het noordoosten van Punda.

Kort nadat de Spanjaarden Curaçao ontdekten in 1499, maakten ze een begin met de landbouwontwikkeling van het eiland. Een van die planten die ze van overzee meebrachten, was de zogeheten ‘Valencia Orange’. De sterk afwijkende klimaat- en bodemomstandigheden veranderden dit sappige fruit echter in een bitter, bijna oneetbaar product. Kortom, het project raakte in vergetelheid en de nakomelingen van deze ‘mislukte’ sinaasappels groeiden eenzaam in de natuur verder. Zelfs de doorgaans niet zo kieskeurige geiten lieten ze met rust.

Pas eeuwen later ontdekte iemand dat de schil van deze vruchten een etherische olie bevat, met een buitengewoon aangename geur. Sinds 1946 huisvest Chobolobo de destilleerderij Senior Co, die het fameuze Blue Curaçao produceert.

Openingstijden:

Werkdagen: 8.00-12.00 uur en 13.00-17.00 uur.

Openingstijden
Betaalwijze

Rating & review