Wijzig Record
Architectische wandel tours door Punda & Otrobanda
Adresgegevens:
Punda
Curaçao

Contactgegevens:
Telefoon: 668 8579 (Punda) / 510 6978 (Otrobanda)
Website: www.otrobanda-pundatour.com/


Gemiddelde waardering:

Geef uw mening


PUNDA:

Punda is de oudste wijk van historisch Willemstad, een unieke stad in het Caribisch gebied. De wandeling op maandag door kunsthistorica Gerda Gehlen, leidt u dor de straten en stegen van Punda en door westelijk Scharloo. Tijdens de tour wordt informatie verstrekt over de ontstaangeschiedenis van Willemstad, over de typische architectuur van Curaçao en de markante historische gebouwen. Sinds 1997 staat Punda, samen met de andere oude wijken van Willemstad (Otrobanda, Pietermaai en Scharloo) op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Start: Gouvernementsplein, tegenover de ingang van het paleis van de Gouveneur.
Kosten: Nafl. 15.00
Aanmelden/informatie: (599-9) 668 8579

----------------------

OTRABANDA:

Eén van de meest indrukwekkende historische wijken van het Caribisch gebied is het westelijk gedeelte van oud Willemstad: Otrobanda.
De wandelingen op woensdag en donderdag door monumentenkenner Michael Newton of architect Anko van der Woude, leiden u door de afwisselende historische delen van Otrobanda. Zij vertellen u lopend langs gerestaureerde gebouwen in de nauwe steegjes of de ruime kura’s over de typisch Curaçaosche bouwstijlen, de bouwmaterialen, de leefgewoontes in deze oude wijk en de geschiedenis van het eiland.

Start: Vlaggenmast op Brionplein, Otrobanda
Kosten: Nafl. 15.00
Inclusief een drankje in de Netto bar.
Aanmelden/informatie: (599-9) 461 3554

Openingstijden
Betaalwijze

Rating & review